Andaman Islands, Havelock, 2015-03

I skrivandets stund har jag varit iväg till Andamanerna i Indien fyra gånger, och åker igen i Mars, 2016 för fyra dagars explosivt GT fiske på framförallt Minerva, Incredible Banks och Invisible Banks. Det kommer bilder från tidigare resor här på sidan, men jag börjar med resan från mars 2015, med Stoffe och Finn. Vi fick mycket fin fisk även på denna resa, och turen till Incredible Banks med Mike och övernattning (med nattmete) i en fiskebåt fylld med kackerlackor var nog höjdpunkten för alla. På väg ut till Invisible Banks låg vi alla och småsov i båten. Finn hade feberfrossa efter att ha ätit illa tillredd sashimi och det var allmänt segt i värmen. Men spöna var laddade, och när kapten Mike skrek “TUUUNA!!!” flög vi upp som springstiletter och ryckte åt oss spöna. Jag stod i aktern och vräkte iväg min nio tums Creek Chub Nine Pin Pencil Popper (i färgen mackerel) rakt in i mitten av koket, och efter bara ett vevtag såg jag en jättetonfisk hoppa och landa med öppen mun över poppern. Smack, vilket hugg! Halvvägs in i fighten hade tonfisken gått ner på ca. 50 meters djup och jag var helt övertygad om att den klivit av, eftersom det blev total slack hur mycket jag än vevade. Troligtvis satt tonfisken kvar, eller så var det en annan som högg, för rätt som det var tjöt det iväg Stellan igen. Fighten var urtung, men ändå inte så brutal som vissa man läst om som drillar tonfisk i flera timmar. Efter en dryg timme kunde vi gemensamt vräka upp fisken i båten för att ta några snabba bilder, innan den fick simma tillbaks i djupet. Tyvärr blev nosen avklippt, och försöket med att fixa till den i Photo Shop blev sådär (fler bilder en bit ner på sidan). Hur som helst en underbart vacker fisk och det kändes fantastiskt att se den bege sig ner i djupet igen. Mike angav vikten till ca. 65 kilo. Utöver denna fick jag en mindre yellow fin och Finn fick en. Stoffe lyckades bränna flera hugg, men tog revansch på doggys och GT senare. I mina första fem kast på denna tur med Mike fick jag en yellowfin på 65 kilo och två GT som närmade sig 30 kilo, så Invisible Banks är helt klart en favorit i Andamanerna numera.

Vi har fiskat med både Qutub Tahers Captian Hook’s Sport Fishing och med Andaman Mike som jobbar för Barefoot. Båda utgår från Havelock Island, som man tar sig till via färja, flyg eller helikopter från Port Blair. Qutub har lite billigare båtar, men har precis investerat i ett mpnster med dubbla jättemotorer, och han hjälper gärna till med att arrangera allt praktiskt runt resan. Till Port Blair tar men sig enkelt från Kolkata eller Chennai, men Spice Jet, Jet Airways eller Air India.

På Havelock finns det massor av alternativ till boende. Festligast är det nog på beach number 5, och vackrast är nog beach number 7, aka Radhanagar Beach, som 2004 röstades till att vara “Best Beach in Asia” av Time Magazine. Dra iväg ett e-mail om du vill ha mer tips eller få hjälp med rätt kontakter för att planera din egen resa.

River2sea Dumbbell Popper with Owner single hook.
Not only to humans but also to 8000 000 cockroaches.
But more important that this beautiful fish lived. The Photo shopped nose, does unfortunately not look totally natural.
Tagged with: ,

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>