Kenya 2016-02

Jag håller på att undersöka rekrytering av ingenjörer i Kenya, och kan lyckligtvis kombinera jobb och fiske i detta underbara land. Under senaste turen lyckades jag klämma in två dagas fiske med Callum Looman och hans båt Tarka. Två mycket trevliga dagar med en black marlin på ca 60 kilo och en blue marlin som vägdes till 115 kg i hamn, som största fiskar. Drillen varade 1,5 timmar och det var maximal press hela tiden. Den stora fisken dog tyvärr pga en elak krokning, så den blev mat. Den mindre simmar vidare med en tag på fenan. Förutom dessa två krokade vi en barracuda, ett par dorrados och hade ytterligare ett par marlin och lite annat pet uppe och nosade på pluggarna. Killen i klänningen på bilden fiskade på en båt som nollade, så hela gänget fick fortsätta festen iland iförda klänning. Sexiga gossar. :-) För en del är big game synonymt med att kröka på båten, och utan att jag kan så värst mycket om det här fisket så tycker jag det verkar som om dessa båtar nästan alltid kommer in med noll flaggor hissade. Antingen får dom inget eller så strular dom bort det som hugger.

Kenya är riktigt fint och smidigt att resa i (räkna bort Nairobi). Förutom kanonfina stränder och storslagna nationalparker finns det en del riktigt mysiga små kryp in. Callum tipsade mig om Crab Shack Dabaso som ligger ute i mangrowen i Watamu. Jättemysigt och kanongod sea food. Absolut värt ett besök för den som är i Watamu eller Malindi. I Watamu bodde jag på Medina Palms igen och det är riktigt fint. I Malindi testade jag det anrika Driftwood men var mindre imponerad. Rummet var skitigt och söndrigt, och stranden var långt sämre än i Watamu. För den som ska festa är kanske Malindi bättre men den som åker till Kenya för sol, bad och fiske bör bege sig till Watamu istället.

Callum är absolut 100% stabil som skeppare. Trevlig och med total koll på fisket. Tarka är bra och bekväm att både fiska och slapp på. Amir och killarna som jobbar för Callum är både kunniga och totalt insnöade på fiske. Dom gör allt dom kan för att man ska få en så bra fiskeupplevelse det bara går. En dag med Tarka på högsäsong kostar 700 USD så det är inget billigt fiske, men man får vad man betalar för. Det finns billigare båtar, såväl som dyrare, men Tarka är bra att fiska från och marchar en bra bit över 20 knop. Detta är toppen inte minst om man ska köra ifrån pirater. Så här långt har mina fiske upplevelser i Kenya varit uteslutande bra. Över lag är dom flesta man träffar inne på big game och trolling, men det finns massor av annat fiske att utforska. Callum berättade bland annat att han tagit en Giant Trevally på 71 kilo på boiling point (dåvarande världsrekord på 24 kilos lina), så det största problemet med Kenya är nog att bestämma sig för vilket fiske man ska sikta på.

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>