Bilder

E-posta [email protected]
om du har bilder på tex. fågel som skadats i kustnära nät, orimliga nätsituationer, fisk som dödas i onödan på grund av kustnära nätfiske etc.

Dagligen kläs området kring Barsebäck in i nät. Just de här bilderna är tagna söndagen den 9:e februari, 2003.
Båten lägger ena änden av nätet ända inne vid stenbryggan vid campingen, norr om Barsebäcks hamn. Sedan sträcks nätet söderut över precis hela viken (utanför Stenbocksvallarna). Den som känner till området vet att det rör sig om flera hundra meter och att det rör sig stora mängder utlekt havsöring i området.

Här ses båten passera på 60-70 meters avstånd från stranden för att sedan vika av utåt för att skapa en ordentlig strut av nät. Vilken art just det här nätet är riktat mot är osäkert men placeringen precis inpå stenbryggan i kombination med lågvattnet borgar för att få fiskar över huvud taget har en möjlighet att ta sig förbi nätet. En utlekt havsöring som fastnar i ett nät kommer sannolikt att inom timmar åsamkas skador som leder till döden, detta trots att fisken är fullständigt otjänlig som föda.

Inne i bukten och ända bort till Vikhög och Lödde ås mynning ligger oftast  dunkar som märker ut ena änden av “husbehovsfiskarnas” nät.
Fisket bedrivs t.ex. efter den dyrbara multen, efter havsöring eller efter Lödde åns fantastiska och unika bestånd av gädda.
Stenbryggan och området ner mot Lödde å är ett populärt utflyktsmål under helgerna, både för landfiskare och trollare, men även denna dag förstörde ett par människors nät fisket för mångfaldigt fler fritidsfiskare. Sverige är verkligen ett land med en genuint omodern fiskerilagstiftning.

p>Båten på bilden klädde sedvanligt in området kring fortet söder om Barsebäcks hamn i nät.
Den här typen av nätfisket resulterar oftast i att en väsentlig del av fångsten utgörs av utlekt och otjänlig havsöring. Denna fisk kastas över bord och dödas med andra ord helt i onödan.

Tagged with:

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>