Juli 2003. Trolling med Anderas i Pukavik, Lagan, flytringsfiske, mm.

2003-07-29 Kvällsfiske på Vombsjön med Ola P. idag var abborren trög med endast en fisk i hyfsad storlek (dessvärre tappad). Några vitfiskar och två ålar fick vi också. En liten kul detalj var att en av ålarna högg på mitt pimpelspö som var försett med en silvrig pirk agnad med rött garn och mask. Lite lurigt var det allt att drilla 3-4 hektos ål på pimpelspö och handlina. För övrigt verkade just pimpel vara relativt effektivt då mycket av dagens hugg kom just på detta. Framåt kvällen var det något stort uppe i ytan som förbryllade oss. På flera ställen såg vi riktigt stora vak och virvlar men vi lyckades aldrig se vilken art det rörde sig om. Både jag och Ola tyckte det såg ut som regnbågens beteende men det känns ganska otippat att vi skulle få syn på de i Vombsjön så sällsynta rymlingsregnbågarna. Men man ver aldrig… För övrigt kan jag rapportera om ern gös på över 11 kg som togs i Vombsjön för någon vecka sedan.


2003-07-?? Datumet har jag glömt men här kommer ivf ett par tips om var multen kan fiskas.
Multejakt med flugspöt i högsta hugg. Jag besökte Lundåkrahamnen, en strand söder om Landskrona, Barsebäcks hamn samt Vikhög men ingen multe såg jag. I Vikhög låg nät och ryssjor utan märkning så dagen efter ringde jag Kustbevakningen som skulle åka dit och riva upp dem.


2003-07-26 och 2003-07-26 Friska vindar från sydost och en del regn betyder att det blir turbulens och lite kallare vatten på ostkusten. Jag, Maria och Ola träffades söder om Simrishamn för kvälls- och nattfiske efter havsöring. Det var bra fart på vattnet och temperaturen på ytvattnet hade fallit till ca 17-18 grader. Fisk nummer ett blev en slemmig näbbgädda som troligtvis var på väg “tillbaks”. Fisk nummer två, som även den högg på ett hemmagjort snapsliknande drag i silver, var en jättefet blänkare på drygt 50 cm. Hade vi haft planer på att åka hem hade den fått smaka klubban men nu skulle vi campa i bussen och käket var ordnat, så den fick simma vidare. Havsöringen högg ca 20.00.Fisk nummer tre var tyngre i hugget, men ganska snart insåg jag att det var en av alla 1,5 – 2 kilos idar man får på sommaren. Även fisk nummer fyra, fem (nu hade vi kört en bit norrut), sex och sju (Marias denna gång) var id. Ingen mer havsöring denna tur, men jag såg en mindre som hoppade 10 meter ut runt middagstid och i ett nedslag ca 50 meter ut flydde en blank och fin runt måttet.


2003-07-23 Trolling i Pukavik. Idag blev det några torskar och näbbgäddor samt en lax under 60 cm som högg på en Apex. Jag, Andreas och Sebbe såg dessutom en lax på en dryg halvmeter som fick spel och hoppade tre gånger i det 21 gradiga ytvattnet. Jag känner att jag måste köpa en båt.


2003-07-21 Trollingtur i Pukavik med Andreas och Sebbe Hedin. Trots at Team Schabbel lyckades strula bort en lax (eller var det öring…?) på ca 60 cm, blev det fjäll i båten. Den fina sommaröringen högg på tio meters djup på en liten Apex i grönt och silver. Även flera torskar och näbbisar lockades av våra försåtliga plåt/plast-bitar.
Klicka på bilden för en större version.


2003-07-13 Idag for vi över till ostkusten och badade / fiskade. 14-15 grader i vattnet. Jag guppade mest runt i fish-caten, dvs flytrimgen, och tittade på bottenstrukturen. Flytring är verkligen skoj :-). En torsk och en näbbis för Maria blev det efter solen gått ner, och så såg vi en hel del mindre (10-20 cm) havsöringar som gick och nappade åt sig insekter på ytan. Dom föll för min svarta superpuppa vid något tillfälle men jag satt och drömde och missade mothugget.

Mannen utan hals.

Mannen utan hals.


2003-07-12 Laxfiske i Lagan med Andreas och Maria. Här träffade vi taxen Frasse :-) … och en glad spinnflugefiskare som inte hade något emot att bli kändis på Internet.


2003-07-09 Ja, då har man lagt ännu några timmar vid Rönne Å. Jag, Ingemar och Andreas körde upp efter jobbet för att fiska på Tommys vatten. Vattnet hade hunnit sjunka undan bra efter senaste tidens nederbörd men någon lax blev det inte. Jag såg en på 4-5 kg som hoppade ovanför forsen borta vid stolarna, och Ingemar hade tydligen fått syn på en. Andreas lyckades lura upp en gädda. Tydligen har det varit riktigt trögt i Rönne denna säsong och med de senaste dagarnas invägningar i Laholm kanske man skulle siktat på Laganlax i stället. Men vi hade i alla fall tur med vädret :-)


2003-07-06 En dryg timmes kvällsfiske med Maria och Klas vid stenpiren i Barsebäck gav nada. Att det är trögt nu på sommaren är kanske inte så konstigt men Barsebäck har verkligen varit sömnigt i år. Kan det ha något att göra med alla röda bojar som guppar runt på reven…?


2003-07-04 Mycket regn betyder fullt blås på turbinerna och bra med vatten dygnet om så jag och Fredrik P gjorde en eftermiddags och kvällssatsning på Laganlaxen. Flugfisket med tvåhandsspöt gick riktihgt bra bitvis – för första gången kände jag att jag faktiskt fiskade lite – men ingen lax blev det. Inspirerande var att det var uppe och visade sig lax väl inom min kastlängd. Förr eller senare nyper det till i flugan…

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>