Kenya, november 2015

Efter ett par avbokade försök så lyckades jag äntligen ta mig till Kenya. Vilket fantastiskt land! Underbar natur, trevliga människor, kanonfin service, toppengod mat och inte minst superfiske för det mesta. Trots jobb kunde jag ta mig ut på fyra dagars fiske. Tre dagar från Watamu (vi utgick från Malindi med båtarna) med Kingfisher and Angus Pauls Elcare samt en halvdag med Niels från Peponi uppe på Lamu Island.

Första dagen ifrån Malindi fiskade jag själv med kapten Alfred och vi började stabilt med två black marlin. En klev av precis vid båten när vi skulle fota, och den andra knäckte kroken, men jag fick i alla fall drilla marlin. Samma dag fick jag även en sailfish och en drös andra kul arter. De två följande dagarna fiskade jag tillsammans med Thomas S, även dessa dagar på Eclare, och vi upplevde bitvis stabilt fiske och bitvis koma-trolling. Trippeldrill på sailfish var ett av dom mer hektiska ögonblicken. :-)

Min inplanerade pop- och jiggdag ute på boiling point blåste tyvärr inne, men väl uppe i Lamu fick jag både poppa och drilla yellowfin tills jag kroknade och inte orkade bända upp en endaste fisk mer. Tyvärr högg ingen på min kastkanon Shimano Longcast (med tillhörande Shimano Stella 18000), men jag träffade en man som tagit en GT på 50+ precis utanför mynningen till kanalen in till Shella. Största landade yellowfin vägde 35 kilo och en minst dubbelt så stor bommad efter en knapp timmes urtung fight. Tyvärr dog kameran men det blev några gryniga iPad-bilder när vi kom iland. En Kanondag med Niels, som avslutades med sashimi, sake och Niels körsbärspipa. Lamu Island och byn Shella är supermysigt. Det ligger långt inne i zonen man inte rekommenderas att besöka men sanningen är att området patrulleras hårt av flottan och min upplevelse var 100% avkoppling bland trevliga människor som desperat saknar turister.

Tagged with: , , ,

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>