Laxfestivalen 2004 – Team Telesscope

Laxfestivalen 2004 lockade 144 lag från Sverige, Danmark, Tyskland, Norge och Finland till Karlshamn, och det var väl lika oväntat som glädjande att jag, Ola och Andreas lyckades plocka hem lagsegern.

Min båt – Telescopebåten – hann precis bli (halv)färdig till starten första dagen. Jörgen på Höörs båt och fritid visade en rekommendabel kundvänlighet och flexibilitet när han tillbringade sena kvällar och delar av sin helg i verkstaden med min båt. Tyvärr ställdes tävlingsdag ett in på grund av blåst, men vi gjorde ett resultatlöst försök i den hårda sjön utanför Stärnö.

En mikroskopisk stuga blev vårt temporära hem för några tior per natt och person. Har syns två trötta trollare som pysslar om Telescopebåten. Det bästa med stugbyn var Andreas hemkockade pastarätter. Mums!

En mikroskopisk stuga blev vårt temporära hem för några tior per natt och person. Har syns två trötta trollare som pysslar om Telescopebåten. Det bästa med stugbyn var Andreas hemkockade pastarätter. Mums!


Dag två blev det start. En lax på dryga 5 kg var allt som över 10 timmars slit i hård blåst och kantiga vågor gav.

Jag kan inte alls dra mig till minnes att det var så här lugnt och fint någon gång under tävlingen...?

Jag kan inte alls dra mig till minnes att det var så här lugnt och fint någon gång under tävlingen…?


Även dag tre blåste inne varpå vi fick tillfälle att justera spöhållare och lite annat som monterats på i en hast. Vi passade även på att åka ut på Stärnö och spinnfiska efter lite havsöring på eftermiddagen – torsk och näbbgäddor var dock det enda som ville hugga.
Sista dagen beslöt Lars “Rydarn” Fonander och de andra i tävlingsledningen att vi skulle tävla, så det var bara att övervinna tröttheten och ge sig ut på det skumpiga havet. Vi körde i vanlig ordning med både pulkor och djupriggar, och när första laxen steg på strax utanför Sternöryggen fick vi bekräftat att pulkorna vi lånat av Rydarn gjorde jobbet. Andreas drillade lugnt och metodiskt in en lax på nästan tio kilo som fallit för en sked som gick några meter under ytan. Minns jag inte fel var det en Ismo magnum-sked.

Pappas Andreas återtog familjerekordet från Sebbe med denna präktiga lax på nästan 10 kilo. Familjeordningen är återställd och Andreas kan pusta ut till nästa gång Sebbe ger sig ut på havet :-)

Pappas Andreas återtog familjerekordet från Sebbe med denna präktiga lax på nästan 10 kilo. Familjeordningen är återställd och Andreas kan pusta ut till nästa gång Sebbe ger sig ut på havet :-)


Någon timme senare var det dags för Ola att drilla en 10+ lax som spydde upp skarpsill efter den lama kampen som denna feta lax bjöd till (jag hoppas Andreas har en bild att skicka på denna lax?). Hugg nummer tre var ett riktigt gott pulkhugg där laxen tog 50-60 meter i första rusningen. Nu var det återigen min tur att drilla och det var inte utan viss nervositet jag tog hem mitt nya personbästa på drygt 7 kilo. Det var överlag ganska tyst på VHF:en men vi var alla säkra på att alla superteam, med erfarenhet av guidning och tillika ägare av riktiga monsterbåtar, mörkade och skulle komma in med bågnande baljor. Men att vi hade lyckats hyfsat bra förstod jag redan när trean var håvad.

Vilken muppig frilla jag har... Tack, Ola för att du lånade ut din keps till mig på prisutdelningen! Andreas var avundsjuk på den eleganta passformen och den stilige bäraren så han viftade av min keps med ett spö på Sternöryggen.

Vilken muppig frilla jag har… Tack, Ola för att du lånade ut din keps till mig på prisutdelningen! Andreas var avundsjuk på den eleganta passformen och den stilige bäraren så han viftade av min keps med ett spö på Sternöryggen.


Med 33,06 kilo lax knep vi lagsegern från Cabbage Key, och fick mottaga vandringspris och massor av trollingprylar av bland annat ABU-Solveig. Tävlingens största lax vägde 21,42 kilo och togs av Peter Fallkvist.

Glädjen var stor över vinsten... men vi hade nog det mesta redan så om du vill köpa riggarna går det bra att maila ett (seriöst) bud på riggarna till adressen längst ner till vänster i länk-framen, eller skriva in ett meddelande i gästboken. Riggarna är el-riggar av typen Scotty Depthpower Pro med swirvelbase och dubbla spöhållare (ej enkla som det bilden på paketet visar). helt en kelt kanonriggar som jag varmt kan rekommendera.

Glädjen var stor över vinsten… men vi hade nog det mesta redan så om du vill köpa riggarna går det bra att maila ett (seriöst) bud på riggarna till adressen längst ner till vänster i länk-framen, eller skriva in ett meddelande i gästboken. Riggarna är el-riggar av typen Scotty Depthpower Pro med swirvelbase och dubbla spöhållare (ej enkla som det bilden på paketet visar). helt en kelt kanonriggar som jag varmt kan rekommendera.

Shared

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>