En härlig vårdag på stenpiren vid campingen norr om Barsebäck. Helt fisklös dessutom.
Snart dags igen för Venezuela, Los Roques, Orinoco och en massa underbart fiske i solen!
Sommarlax från Simris.
I Venezuela blev det mest flugfiske men en dags trolling hann vi med. Notera stjärtfenans storlek, relativt kapten. Brorsan var en hårsmån att krokna under drillen. Och detta är "bara" en blue marlin-baby.
Skånska kustfiskeklubbens tävling Öringens dag vann jag år 2005 med denna öring. 3.8 kilo och fulton på 1.06. är inte direkt uppseendeväckande normalt sett men det räckte precis denna tävlingsdag.
Linus Andersson knep andraplatsen med tävlingens näst fetaste blänkare och nummer två av två invägda. Fulton låg på 1.04 och vikten 3.2 kilo om jag inte mins fel.
Största laxen jag tagit (skrivit Maj 2005) är denna laxhona. Laxen vägde jag på en Super Samson till nästan 13 kilo ute på sjön, men i hamnen stannade vågen på 12.5 kilo.
Gaula 2004 bjöd på låg älv och badtemperatur. Nästa år hugger det.
Eric med en gös på 5,2 kg från Finjasjön. Denna dag fick jag, Erik och Professor Tiljander 7 (eller var det 8) gösar och nästan lika många gäddor på trolling. Eriks Nilsmaster dominerade men gösen högg på wobblers som gick på allt från sex meters djup till ett par meter under ytan.
Och här har vi Eric med en grann öring från vår tur till GH i våras. Drygt 15 öringar tog vi totalt om jag inte minns fel, varav minst tre var fina blänkare.
En fin sommaröring som högg mellan 10:an och Synnernabbe på en sked som gick 5-6 meter under ytan.
Hela gänget står samlade framför Olas numera avyttrade trollingmaskin. Laxen Ola håller i vägdes till 17,2 kilo i hamn.
Brorsan med en rödspätta som fångades utanför Helsingborg.
Här har en av våra enorma äggsvampar smugit sig in. Runt 50 cm i diameter var denna när jag tog bilden och den bara växer. Vi har på Bosses inrådan skivat och stekt en av de mindre, och det kan jag rekommendera.
En bild från Gaularesan 2004. Vad ska man säga... Helt enkelt en underbart vacker miljö att fiska lax i. En utförligare rapport kommer under "fisketurer".
Hellre spöfångad gös än trålfångad torsk på matbordet. Det bör kanske nämnas att vi var tre som delade på denna fångst.
Aptit för tobis.
Klas grottar gärna runt i sand och tång medan...
...husse drillar havsöring.
Visst är det speciellt att fiska i strömmande vatten...
Ålandsöring.
Maria fiskar med Öresundbron i bakgrunden.
Peang och ett stjärtgrepp spar havsöringen. Fisken var tyvärr nätskadad.
Hej då.
Maskfångad ål. Bottenmetad på Vomb 28/6:e, 2001. Vikt 1250 gram.
Parapeten-skrubba på 680 gram. Fångad på borstmask den 19:e oktober, 2001.
En av Häckebergasjöns vackra gäddor föll för en saltinlagd Löja en aprildag år 2002.
Marias syster, Anna drillar ett av Ålands monster, eller...
På hösten stryker Vätternlaxen längs med klipporna på jakt efter spigg och annat. Omberg är ett av många populära ställen att fiska från.
Hårt saltad hemrökt sill smakar smaskens till bärsen.
Hittat i magen på en av Glenns många torskar.
Huuu vilken ful en... tänker torsken om Glenn.
Få upplevelser är mer natursköna än aprilfiske i Blekinges skärgård
Styrelsemöte för NoNet på Parapeten i Helsingborg. Anders och Glenn ser sammanbitna ut i det vackra höstvädret.
Denna skutan har gjort sitt på havet. Bilden är tagen vid Vårhallen, norr om Simrishamn.
Nu har jag fått hjälp att identifiera pirken jag ropade in på Tradera . Det visade sig vara en Vänernpirk. Tack Henrik och Lars-Åke.
En id från Vik lurade mig en tidig sommarmorgon. Inte lika roliga som havsöring men ganska skoj att ta på torrfluga när man väntar på blänkar-stimmen.
Bottenmetad i slutet av oktober vid Parapeten i Helsingborg på ICA:s fasta blåmusslor.
Kurres fiskeshop hjälpte oss att tillverka företagets kund-julklappar år 2002. Är du en av våra kunder och vill ha en Zalt till sommargäddan? Skicka ett e-mail .
Tre av fyra tyska fiskekompisar som jag guidade förra våren (fast Dirk till vänster bor i Sverige och är numera väl bekant med våra lokaler).
Egentligen ville Maria släppa denna också eftersom den var lite slank, men en rälig krokning gjorde att den åkte med hem. Fultonvärde på 1.134 är dock inte så himla illa. God var den i alla fall.
Johan med en fin januarilax.
Sommaröring fångad i slutet av juli i Vik på ett blå-silvrigt tobisliknande drag. denna dagen var det bra fart på vattnet och sporadiskt regn. 13 havsöringar mellan något hekto och strax över ett par kilo fångade jag denna dag. Sommarfiske kan alltså löna sig även under dagen
En vacker vårkväll i G.H. Det enda som sticker i ögonen på denna bilden torde väl vara placeringen av min mössa :-). Fisken på bilden var blank men endast 52 cm lång och hade jag inte lovat bjuda på grillad havsöring hade den fått gå tillbaks. Jag fick mycket fisk denna dagen men extra kul var den sista sviten. Just som vi skulle börja packa ihop fick jag en idé om att lägga "ett sista kast" i bakvattnet som blir runt revets spets. Ett sådant där lugnt men ändå turbulent och grumligt vatten som jag är så väldigt förtjust i. I första kastet gick det på en något slank på nästan 80 cm. I andra kastet en lite mindre som hade fått åka med hem om det inte visat sig ytterligare en fin fisk vid revet. I fjärde kastet tog jag fisken på bilden, inte samma som visat sig men blank i alla fall. Allt på en 20 grams silver Snaps.
En kall premiärdag vid Vårhallen.